Point Out the Wrong Statement MCQ Pdf

Spread the love

Point Out the Wrong Statement MCQ with Answers 

Now it is the time to speed up your study and score well in exams by studying Point Out the Wrong Statements MCQ Questions for Computer Science and Engineering Students with Answers PDF. You should practice MCQ regularly to strengthen your confidence and improve your skill. Make your accuracy hundred percent by thoroughly revising these Questions with Answers.
 
By thoroughly practicing these Multiple Choice Questions with Answers you can make your base stronger. Make your exam preparation stronger and make your preparation effective.
 
To do well in all such objective-type questions, students should know all the basic concepts of each topic. We have provided here the MCQs that will help students revise all important concepts and topics in a short time but effectively.
 
Point Out the Wrong Statement MCQ

 

Point Out Wrong Statement MCQs Free Pdf Download

1. Point  out the wrong statement  :

(a)You can use proxy and brokerage services to separate clients from direct access to shared cloud storage

(b) Any distributed application has a much greater attack surface than an application that is closely held on a Local Area Network

(c) Cloud computing doesn’t have vulnerabilities associated with Internet applications

(d) All of the mentioned

Answer: C

 

2. Point out the wrong statement   :

(a) Platforms represent nearly the full cloud software stack

(b) A platform in the cloud is a software layer that is used to create higher levels of service

(c) Platforms often come replete with tools and utilities to aid in application design and deployment

(d) None of the mentioned

Answer: D 

Read: MCQ on Transistor 

3. Select the wrong statements in the following

i) Organisms that can synthesize their food are called autotrophs. 

ii) Organisms that are unable to synthesize their food are called heterotrophs 

iii) Organisms that are unable to synthesize their food are called autotrophs 

iv) Organisms that can prepare their food are called heterotrophs

(a) (ii) and (iv)

(b) (i) and (ii)

(c) (i) and (iii)

(d) (iii) and (iv)

Answer: D

 

4. Point out the wrong statement about enthalpy_________

(a) It is a state function

(b) It is an intensive property

(c) It is independent of the path followed for the change

(d) Its value depends upon the amount of substance in the system

Answer: B

 

5. Point out the wrong statement. Magnetic leakage is undesirable in electric machines because it_____________

(a) Lowers their power efficiency

(b) Increases their cost of manufacture

(c) Leads to their increased weight

(d) Produces fringing

Answer: A

Read: MCQs on LED 

6. Point out the wrong statement :

(a) Get-Command retrieve basic information about a command

(b) Trace-Command trace an expression or command

(c) Get-Content delete content from a file

(d) None of the mentioned

Answer: C

 

7. Point out the wrong statement

(a) Variables can hold any BSON-type data

(b) Aggregation expressions can use both user-defined and system variables

(c) To access the value of the variable, use a string with the variable name prefixed with double dollar signs ($$)

(d) None of the mentioned

Answer: C

 

8. Point out the correct statement

(a) Queries specify criteria, or conditions, that identify the documents that MongoDB returns to the clients

(b) Write operations, or queries, retrieve data stored in the database

(c) The selection limits the amount of data that MongoDB returns to the client over the network

(d) All of the mentioned

Answer: A

Read: MCQs on Transformer 

9. Point out the correct statement :

(a) Only dropping the default member is supported in MDX Scripting

(b) In the SELECT statement, the FROM clause determines the cube context

(c) Very few cubes can control how errors within a Multidimensional Expressions (MDX) script are handled

(d) None of the mentioned

Answer: B

 

10. Point out the wrong statement :

(a) The Detect Categories tool detects the rows in the data table that contain similar characteristics and groups them into categories

(b) The tool employs SQL Server Data Mining to detect patterns in the sample you provide and apply those to the remaining missing values

(c)The Detect categories tool predicts future values based on trends in existing time series data.

(d) All of the mentioned

Answer: C

 

11. Point out the wrong statement.

(a) An Amazon Machine Image can be provisioned with an operating system, an enterprise application, or an application stack

(b) AWS is a deployment enabler

(c) Google Apps lets you create a scalable cloud-based application

(d) None of the mentioned

Answer: D

 

12. Point out the wrong statement

(a) Aggregation pipelines have some limitations on value types and result size

(b) The aggregation pipeline is a framework for data aggregation modeled on the concept of data processing pipelines

(c) Documents enter a multi-stage pipeline that transforms the documents into aggregated results

(d) All of the mentioned

Answer : D

 

13. Point out the wrong statement in the following statements

I) Fungi don’t have chlorophyll 

II) Fungi are autotrophic organisms 

III) Fungi plant body called mycelium 

IV) Fungi may be parasites or saprophytes

(a) I

(b) II

(c) III

(d) IV

Answer: B

 

14. Point out the wrong statement from the following Statements

I. Vitamin A is Fat soluble. 

II. Vitamin C is Water soluble. 

III. Glycogen is animal starch. 

IV. Vitamin E is also known as calciferol.

(a) I

(b) II

(c) III

(d) IV

Answer: D

 

15. Point out the wrong statement :

(a) Data is factual information for analysis

(b) BI is a category of database software that provides an interface to help users quickly and interactively scrutinize the results in a variety of dimensions of the data

(c) Customer relationship management (CRM) entails all aspects of interaction that a company has with its customer

(d) None of the mentioned

Answer: B

 

16. Point out the correct statement.

(a) A Cursor is opened and populated by executing the SQL statement defined by the cursor

(b) After data manipulation, we should close the cursor explicitly

(c) A cursor is declared by defining the SQL statement that returns a result set

(d) All of the mentioned

Answer: D

 

17. Point out the correct statement related to database configuration_________

(a) Enable Data File Growth for all the Databases Using Policy Based Management

(b) Monitor Your SQL Server Linked Server Configurations with Policy Based Management

(c) Configuring Alerts for SQL Server Policy-Based Management

(d) None of the mentioned

Answer: A

 

18. Point out the correct statement.

(a) Conditional logic applied to the results of the first SQL statements determines which subsequent SQL statements are executed

(b) A stored procedure is a group of Transact-SQL statements pre-compiled into a single execution plan

(c) Stored procedures cannot improve performance

(d) All of the mentioned

Answer: A

ReadMCQ on Potentiometer 

19. Point out the wrong statement.

(a) You cannot drop a database currently being used

(b) A database cannot be dropped regardless of its state

(c) Any database snapshots on a database must be dropped before the database can be dropped

(d) None of the mentioned

Answer: B

 

20. Point out the correct statement_____________

(a) MongoDB is classified as a NoSQL database

(b) MongoDB favors XML format more than JSON

(c) MongoDB is a column-oriented database store

(d) All of the mentioned

 

Answer: A

We hope the given MCQ on Point out the wrong statement Questions and answers. The MCQ with Answers Pdf free download will help you for both online and offline study. If you have any queries regarding the above Multiple Choice Questions with Answers pdf. Comment us below.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *