Trivia Questions for Kids

Trivia Questions for Kids: Children between the ages of 3 and 12 are learning something new every day, they are always eager to learn about the new things in the world. Giving children general knowledge at this age is an essential step for their brain development and understanding of the world.

The trivia question is a very detailed subject. It covers many topics ranging from information of daily use to animals, birds, planets, countries, foreign, world, science, and technology. When giving GK information to children, it is very important to keep in mind that the information should be according to the age of the child.

Teaching children general knowledge is not so simple, because children will not learn anything that bores them or does not like them. If we do trivia questions and answers instead of teaching theory, they will learn that information very quickly and will ask you new questions.

In this post, we have provided you with more than 150+ Trivia questions for Kids related to Science, world history & geography with their answers (GK Questions for Kids with Answers). According to the difficulty of these questions, we have divided them into 3 to 7 years, 8 to 10 years, and 11 to 12 years according to the age of the children.

You can interestingly prepare your kid by making cards for these trivia questions or playing like a quiz. These trivia questions for kids will help your child in his academic education as well as increase his common sense, personality, and smartness.

Read: Trivia on Animals

50+ Science Trivia Questions for Kids

Here are the top 50+ Science Trivia Questions for kids to help you prepare for exams. These Trivia Questions for Kids are essential for your exams and are presented in an easy and moderate difficulty level.

We offer a free online Quiz test for everyone, allowing students preparing for exams to assess their knowledge. By practicing these Trivia Questions for Kids, you can enhance your Science GK and boost your confidence for the upcoming exams.

Take advantage of this opportunity by scrolling down and practicing these Science Trivia Questions for Kids.

Science Trivia Questions for Kids

1. What is the nearest planet to the sun?
A) Neptune
B) Pluto
C) Jupiter
D) Mercury
Answer: D

2. How many teeth does an adult human have?
A) 30
B) 40
C) 32
D) 43
Answer: C

3 What is the largest planet in the solar system?
A)Neptune
B) Pluto
C) Jupiter
D) Mercury
Answer: C

4. What part of the plant conducts photosynthesis?
A) root
B) stalk
C) stem
D) leaf
Answer: D

5. What’s the boiling point of water?
A) 100 degrees Celcius
B) 200 degrees Celcius
C) 50 degrees Celcius
D) 150 degrees Celcius
Answer: A

6. Who was the scientist to propose the three laws of motion?
A) C.V Raman
B) Isaac Newton
C) Robert crock
D) none of the above
Answer: B

7. The planet Earth is surrounded by different layers of gas, which when taken together, we call the…?
A) lithosphere
B) Hydrosphere
C) Atmosphere
D) all
Answer: C

8. What organ pumps blood to the rest of the human body?
A) heart
B) lungs
C) kidney
D) all
Answer: A

9. How many elements are there on the periodic table?
A) 65
B) 35
C) 68
D) 118
Answer: D

10. What do you call animals that only eat plants?
A) carnivores
B) Herbivores
C) both A& B
D) Herbivores
Answer: D

11. What is the rarest blood type?
A) AB negative
B) O negative
C) O positive
D) B positive
Answer: A

12. Where can you find the smallest bone in the human body?
A) inner ear
B) Middle ear
C) thighs
D) none of the above
Answer: B

13. What is the tallest type of grass?
A) Bermuda grass
B) Centipede grass
C) Bamboo
D) none of the above
Answer: C

14. Dolly was the first ever living creature to be cloned. What type of animal was she?
A) bat
B) cat
C) cow
D) Sheep
Answer: D

15. An egg’s shell is what percentage of its total weight?
A) 12%
B) 10%
C) 15%
D) 20%
Answer: A

16. Who is regarded as the man who invented the telephone?
A) Robert Brother
B) Alexander Graham Bell
C) Galileo Galilei
D) Michael Faraday
Answer: B

17. What type of animal was Laika?
A) Dog
B) cat
C) cow
D) Sheep
Answer: A

18. How many bones do sharks have in total?
A) One
B) Zero
C) five
D) four
Answer: B

19. What is the hardest known natural material?
A) Gold
B) platinum
C) Diamonds
D) Sliver
Answer: C

20. What is it called when you make light change direction by passing it through a lens?
A) Reflection
B) Refraction
C) diffraction
D) all
Answer: B

21. Which element is liquid at room temperature?
A) Mercury
B) silver
C) Aluminium
D) Gold
Answer: A

22. 100 degree Celsius is equal to _____ Fahrenheit.
A) 100
B) 212
C) 215
D) 200
Answer: B

23. Name an insect that Does Not has red blood?
A) Caterpillar
B) mosquito
C) Cockroach
D) none of the above
Answer: C

24. How many bones are in the axial part of the skeleton?
A) 50 bones
B) 80 bones
C) 45 bones
D) 32 bones
Answer: B

25. Name the person who discovered the Human cell?
A) Robert Hooke
B) Robert crook
C) Albert hall
D) None of the above
Answer: A

26. Which planet is nicknamed the “Red Planet”?
A) Jupiter
B) Pluto
C) Mars
D) all
Answer: C

27. Which part of the human body forms the skeletal system but is not a bone?
A) Rib
B) Teeth
C) ear
D) lung
Answer: B

28. Fe is the symbol of which element?
A) sodium
B) carbon
C) Uranium
D) Iron
Answer: D

29. What is Invented by Dmitri Mendeleev?
A) Raman Effect
B) modern periodic effect
C) Periodic table
D) none of the above
Answer: C

30. What is a female mosquito called and what causes Malaria?
A) Culex
B) Anopheles
C) Both A & B
D) None of the above
Answer: B

31. Which animal can store water in its body?
A) Deer
B) wolf
C) Camel
D) Horse
Answer: C

32. How many poles a magnet has?
A) 1
B) 3
C) 4
D) 2
Answer: D

33. Graphite is made up of which element?
A) sodium
B) Carbon
C) iron
D) aluminum
Answer: B

34. Bananas have which radioactive element?
A)Potassium
B) phosphorus
C) iron
D) fats
Answer: A

35. Which color in VIBGYOR has the highest frequency?
A) Red
B) black
C) Violet
D) yellow
Answer: C

36. What is the atomic number of phosphorus?
A) 3
B) 17
C) 18
D) 15
Answer: D

37. What is the formula for density?
A) Volume by mass
B) Mass by volume
C) volume by volume
D) none of the above
Answer: B

38. What is called the powerhouse of the cell?
A) Nucleus
B) Centromere
C) Mitochondria
D) Centriole
Answer: C

39. Dead stars are called?
A) Red holes
B) Black holes
C) both A&B
D) none of the above
Answer: B

40. Which chemical is used in nail polish remover?
A) HCL
B) Acetone
C) Na Cl
D) all
Answer: B

41. X- rays were discovered by?
A) Robert hook
B) Francis Jacob
C) Albert flamingo
D) Roentgen
Answer: D

42. The only Indian physicist to win the Nobel Prize in physics for the scattering of light is ___________
A) A. P. J. Abdul Kalam
B) Jagadish Chandra Bose
C) Sir CV Raman
D) Homi Jehangir Bhabha
Answer: C

43. What is the full form of ISRO?
A) Invention space research organization
B) Introduction space radio organization
C) Indian Space Research Organization
D) None of the above
Answer: C

44. What is the speed of light?
A) 3× 107 m/ s
B) 3× 105 m/s
C) 3×10 12 m/s
D) 3×10 8m/s
Answer: D

45. In which part of our body food gets absorbed?
A) Small Intestine
B) Large Intestine
C) Stomach
D) Liver
Answer: A

46. The complex feeding relationships within a community is called_________
A) Food chain
B) Food web
C) Trophic level
D) All of the above
Answer: B

47. Which one of the following waves is used by the common TV remote control?
A) Radio waves
B) Lasers
C) Infrared waves
D) Ultrasonic waves
Answer: C

48. Which bacteria are responsible for the formation of curd?
A) Lactic acid bacteria
B) Lactobacillus Acidophilus
C) Lactobacillus aureus
D) Bacillus radicicola
Answer. B

49. In poorly ventilated buildings which one of the following inert gases can be accumulated?
A) Helium
B) Neon
C) Argon
D) Radon
Answer: D

50. What is the average rate of heartbeats (per minute) in an adult?
A) 60
B) 72
C) 84
D) 96
Answer: B

We hope that you have liked these Interesting Science Trivia Questions for kids. Please leave your opinion in the comment box and do not forget to share it with your friends. Thank you!

50+ History Trivia Questions for Kids

We’ve curated 50+ intriguing History Trivia Questions for Kids for you. These Trivia Questions for kids are designed to be engaging. To assist you in your exam preparation, we’ve compiled these interesting History Trivia Questions for kids.

Here are the top Trivia Questions for kids to help you prepare for exams. These Trivia Questions for Kids are essential for your exams.

Take advantage of this opportunity by scrolling down and practicing these Trivia Questions for Kids.

Trivia Questions On the history

1. In what year did the North American Video Game Crash occur?
A) 1983
B) 1982
C) 1981
D) 1980
Answer: A

2. In what year did Kentucky become the 15th state to join the union?
A) 1791
B) 1795
C) 1792
D) 1794
Answer: C

3. What year was Barack Obama elected President of the United States?
A) 2008
B) 2009
C) 2000
D) 2005
Answer: A

4. In what year did Texas secede from Mexico?
A) 1837
B) 1834
C) 1836
D) 1830
Answer C

5. Where was civil rights activist Martin Luther King Jr. born?
A) Macon, Georgia
B) Columbus, Georgia
C) Augusta, Georgia
D) Atlanta, Georgia
Answer: D

6. What do the stripes on the American flag represent?
A) The 13 original colonies
B) The 12 original colonies
C) The 19 original colonies
D) None of the above
Answer: A

7. Which US president’s face is on the $1 (USD) bill?
A)Thomas Jefferson
B) George Washington
C) Alexander Hamilton
D) Abraham Lincoln
Answer: B

8. What famous music festival took place in New York from August 15-18, 1969?
A) Electric Zoo NYC
B) Panorama
C) Governors Ball
D) Woodstock
Answer: D

9. How many stripes does the American flag have?
A) fourteen
B) Thirteen
C) fifteen
D) none of the above
Answer: B

10. What was the first city in the US to host the Olympics?
A) Lake Placid, New York
B) Los Angeles, California
C) St. Louis, Missouri
D) None of the above
Answer: C

11. What was the name of the first capital of the United States?
A) New York City
B) America
C) Switzerland
D) None of the above
Answer: A

12. Who assassinated President Abraham Lincoln?
A) Charles J. Guiteau
B) John Wilkes Booth
C) Leon Czolgosz
D) None of the above
Answer: B

13. Which actor became the governor of California in 2003 after a recall election?
A) Richard Joseph Riordan
B) James Monroe
C) Arnold Schwarzenegger
D) None of the above
Answer: C

14. When did the Japanese attack Pearl Harbor?
A) December 10, 1940
B) December 7, 1940
C) December 1, 1941
D) December 7, 1941
Answer: D

15. Which European country got split in half after WW2?
A) France
B) Germany
C) Switzerland
D) japan
Answer: B

16. When did the Revolutionary War end?
A) September 3, 1783
B) September 3, 1983
C) September 3, 1784
D)September 3, 1683
Answer: A

17. When was the American Civil War?
A) April 12, 1862, to May 10, 1872
B) June 12, 1898, to May 1899
C) April 12, 1861, to May 9, 1865
D) None of the above
Answer: C

18. Which state had the largest number of enslaved people in 1860?
A) New York
B) Virginia
C) Missouri
D) Florida
Answer: Virginia

19. Who was the fourth president of the United States?
A) James Monroe
B) John Adams
C) James Madison
D) None of the above
Answer: C

20. Who was the first woman to make a million dollars in the United States?
A) Diane Marie Hendricks
B) Alice Louise Walton
C) Francoise Bettencourt Meyers
D) Madam C.J. Walker
Answer: D

21. Which country gifted the Statue of Liberty to the USA?
A) Switzerland
B) France
C) japan
D) china
Answer: B

22. What building is on the back of the $20 bill?
A) white House
B) St. Augustine
C) U.S. Treasury Building
D) None of the above
Answer: A

23. Which money is used in Germany?
A) Dollar
B) Euro
C) Rupees
D) None of the above
Answer B

24. What were the names of Columbus’ ships?
A) Niña, Pinta and Santa Maria.
B) C.S.S. Hunley
C) Battleship U.S.S. Missouri
D) Battleship U.S.S. Arizona
Answer: A

25. In which town was Jesus born?
A) Egypt
B) Jordan
C) Bethlehem
D) None of the above
Answer: C

26. What year did women receive the right to vote in the United States?
A) 1923
B) 1920
C) 1935
D) 1920
Answer: B

27. Who is the father of history?
A) Xenophon
B) Herodotus
C) Thucydides
D) Eratosthenes
Answer: B

28. How many years did it take to build the Taj Mahal?
A) approximately 10 years.
B) Approximately 22 years.
C) Approximately 30 years.
D) Approximately 20 years.
Answer: B

29. Who was the leader of North Vietnam during the Vietnam War?
A) Ngô Đình Diệm
B) Ho Chi Minh.
C) Richard Nixon
D) all
Answer: B

30. Who was the founder of Buddhism?
A) Prince shudhodhan
B) Prince Rahul
C) Samrath Ashoka
D) Prince Siddhartha Gautama
Answer: D

31. Who won the India-Pakistan war of 1965?
A) Pakistan
B) India
C) Both A & B
D) None of the above
Answer: B

32. Which US president served the shortest term of about two months because of dying from simple colds?
A) James Madison
B) James Monroe
C) John Adams
D) William Henry Harrison
Answer: D

33. When Pope Gregory IX rose to power, what domestic animals did he order to exterminate across Europe in the belief that they were used in devil’s worship and witchcraft?
A) Sheep
B) Cat
C) ox
D) Hen
Answer: B

34. What famous children’s party game that doesn’t involve balls was an Olympic event from 1900-1920.
A) baseball
B) Tug of War
C) golf
D) None of the above
Answer: B

35. Which actor top-billed the 1960’s television series, Batman?
A) Nelson Riddle
B) William Dozier
C) Adam West
D) Neal’s hefty
Answer: C

36. Which Century did the French Revolution take place?
A) Eighteenth Century
B) nineteen Century
C) sixteen century
D) fifteen century
Answer: A

37. In USSR, What does the letter “R” stand for?
A) Rebond
B) Reunion
C) Republics
D) Research
Answer: C

38. How many people have already walked on the moon?
A) eleven people
B) twelve people
C) thirteen people
D) sixteen people
Answer: A

39. Rubber was discovered by?
A) William Henry Goodyear
B) Thomas Hancock
C) Charles Mackintosh
D) all
Answer: C

40. What is Neil Armstrong’s Nationality?
A) Russian
B) American
C) Indian
D) Japanese
Answer: B

41. The Nobel Peace Prize was first organized and started by?
A) Elda Nobel
B) Robert Nobel
C) Alfred Nobel
D) Ludvig Nobel
Answer: C

42. The Olympic Games originated from which country?
A) France
B) Tokyo
C) Paris
D) Greece
Answer: D

43. Which Japanese City was the first place to be attacked by an Atomic Bomb?
A) Tokyo
B) Osaka
C) Hiroshima
D) Kobe
Answer: C

44. This ancient king had a round table.
A) King Arthur
B) Galahad
C) Gawain
D) None of the above
Answer: A

45. What is the name of the first female Hispanic astronaut?
A) Serena Maria Aunon -Chancellor
B) Ellen Ochoa
C) Katherine Megan McArthur
D) None of the above
Answer: B

46. Who is the first Asian woman to win a Tony award?
A) Audra McDonald
B) Daisy Egan
C) Lea Salonga
D) all
Answer: C

47. What is the name of the first female to break the sound barrier?
A) Louise Thaden
B) Harriet Quimby
C) Jacquelyn Cochran
D) Bessie Coleman
Answer: C

48. What was Italy’s traditional currency before the euro?
A) Dollar
B) Rupees
C) Lira
D) None of the above
Answer: C

49. In what American metropolis was the Empire State Building completed in 1931?
A) china
B) New York City
C) Paris
D) France
Answer: B

50. On which date was Richard III killed in battle?
A) August 23, 1545
B) August 20, 1400
C) August 22, 1485
D) August 22, 1433
Answer: C

We hope that you have liked these Interesting History Trivia Questions for kids. Please leave your opinion in the comment box and do not forget to share it with your friends. Thank you!

50+ Geography Trivia Questions for Kids

Hey friends, today’s article brings you 50+ Geography Trivia Questions for Kids. This post is a valuable resource for students preparing for various exams, offering a wealth of information. We’ve carefully selected important Trivia Questions for Kids that frequently appear in examinations. Take the time to read and memorize them. Don’t forget to share this post with your friends, as it contains valuable Trivia Questions for Kids.

Trivia Questions On Geography

1. Where would you find the “Spanish Steps”?
A) Greece, Athens
B) Rome, Italy
C) Iran, Tehran
D) None of the above
Answer: B

2. What African country has Portuguese as its official language?
A) French German
B) Arabic
C) Mozambique
D) Spanish
Answer: C

3. What is the capital of the State of Washington, United States?
A) Columbia
B) Austin
C) Salem
D) Olympia
Answer: D

4. Which country has the abbreviation “CH”?
A) Thailand
B) Canada
C) Switzerland
D) None of the above
Answer: C

5. How many time zones does Russia have?
A) 5
B) 10
C) 11
D) 12
Answer: C

6. What is the area of Vatican City?
A) 0.44 km^2
B) 0.45 km^2
C) 0.50 km^2
D) None of the above
Answer: A

7. What is the tallest mountain in Canada?
A) Mount Logan
B) Mount Robson
C) Mount Columbia
D) All
Answer: A

8. Which country has the largest population in the world?
A) Canada
B) America
C) India
D) China
Answer: D

9. What is the capital of Mexico?
A) Jalisco City
B) Sonora City
C) Mexico City
D) None of the above
Answer: C

10. Where is the Eiffel Tower located?
A) Tokyo, Japan
B) Paris, France
C) New York
D) None of the above
Answer: B

11. What is the capital of Canada?
A) Ottawa
B) Toronto
C) Victoria
D) Sydney
Answer: A

12. What is the name of the smallest country in the world?
A) India
B) china
C) Bhutan
D) The Vatican City
Answer: D

13. How many States does the United States consist of?
A) 50
B) 40
C) 34
D) 56
Answer: A

14. What is the coldest place on Earth?
A) Oymyakon
B) Denali, Alaska
C) Antarctica
D) None of the above
Answer: C

15. How many countries are there in the United Kingdom?
A) 4
B) 3
C) 6
D) 8
Answer: A

16. What is the name of the second tallest mountain in the world?
A) Himalaya
B) K2
C) Both A& B
D) None of the above
Answer: C

17. What season does Australia experience in December?
A) summer
B) winter
C) Rainy season
D) None of the above
Answer: A

18. What country is known to have the best quality tap water?
A) America
B) Switzerland
C) Japan
D) France
Answer: B

19. How many stars are on the Australian flag?
A) 8
B) 6
C) 3
D) 9
Answer: B

20. What is the name of the smallest US state?
A) Rhode Island
B) California
C) Texas
D) Washington
Answer: A

21. The body of the Egyptian Sphinx was based on which animal?
A) Tiger
B) Lion
C) wolf
D) Yak
Answer: B

22. What is the only state in the United States that does not have a flag in a shape with 4 edges?
A) California
B) Texas
C) Ohio
D) Washington
Answer: C

23. How many time zones does China have?
A) 2
B) 1
C) 4
D) 7
Answer: B

24. How many countries does the United States share a land border with?
A) 2
B) 1
C) 3
D) 0
Answer: 2

25. Which country was NOT part of the Soviet Union?
A) Romania
B) Armenia
C) Ukrainian
D) All
Answer: A

26. The Rhine River runs through what country?
A) Tokyo
B) Germany
C) France
D) Dubai
Answer: B

27. Jamaica is closest to which state in the U.S.?
A) Washington
B) California
C) Texas
D) Florida
Answer: D

28. What country is bordered by Somalia, Ethiopia, Tanzania, and Uganda?
A) Uganda
B) Rwanda
C) Kenya
D) None of the above
Answer: C

29. What country is bordered by Pakistan to the south and Iran to the west?
A) America
B) Bangladesh
C) China
D) Afghanistan
Answer: D

30. What worldwide retailer is based in Arkansas?
A) Tyson Food
B) Wal-Mart
C) Arcbest
D) None of the above
Answer: B

31. Perth, Sydney, and Melbourne are large cities in what country?
A) Australia
B) Africa
C) New York
D) France
Answer: A

32. What are the shapes of land and water called?
A) Colour
B) Physical Features
C) Both A & B
D) None of the above
Answer: B

33. Paris is the capital of which country?
A) Switzerland
B) America
C) France
D) all
Answer: C

34. In which country would you find the Leaning Tower of Pisa?
A) Japan
B) France
C) New York
D) Italy
Answer: D

35. Which is colder The North Pole or the South Pole?
A) The North pole
B) The South pole
C) Both A & B
D) None of the above
Answer: B

36. What is the name of the biggest ocean on Earth?
A) the Arctic Ocean
B) The Pacific Ocean
C) the Atlantic Ocean
D) the Indian Ocean
Answer: B

37. Which is the biggest desert in the world?
A) Gobi Desert
B) the Sahara Desert
C) the Arabian Desert
D) the Thar Desert
Answer: B

38. Which river flows through the rainforest in brazil?
A) Nile
B) Amazon
C) Congo
D) All
Answer: B

39. What is Belgium’s nickname?
A) Ghent
B) Antwerp
C) Cockpit of Europe
D) None of the above
Answer: C

40. Which countries have pyramids older than Egypt?
A) Sudan
B) China
C) Peru
D) None of the above
Answer: A

41. In which American city is the Golden Gate Bridge located?
A) New York
B) Boston
C) Chicago
D) San Francisco
Answer: D

42. Which is the largest lake in the world?
A) the Caspian Sea
B) Lake Huron
C) Lake Victoria
D) Malawi
Answer: A

43. Which is the largest US state in terms of population?
A) California
B) Florida
C) New York
D) Texas
Answer: A

44. Which country is the Taj Mahal in?
A) America
B) India
C) Saudi Arabia
D) None of the above
Answer: B

45. Which country faces the threat of drowning due to global warming?
A) Island
B) Kiribati
C) the Maldives
D) None of the above
Answer: C

46. What is the only country with a coastline on both the Red Sea and the Persian Gulf?
A) Saudi Arabia
B) Pakistan
C) Bhutan
D) India
Answer: A

47. What is the largest U.S. state?
A) New York
B) Florida
C) Alaska
D) Columbia
Answer: C

48. In which South American country would you find the statue, Christ the Redeemer?
A) Brazil
B) Argentina
C) Colombia
D) None of the above
Answer: A

49. Mt. Fuji is the highest point in which Asian country?
A) Switzerland
B) Spain
C) Japan
D) None of the above
Answer: C

50. Denali is the highest mountain in which continent?
A) South America
B) North America
C) Both A & B
D) None of the above
Answer: A

We hope that you have liked these Interesting Geography Trivia Questions for kids. Please leave your opinion in the comment box and do not forget to share it with your friends. Thank you!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *