General Physics Questions and Answers PDF

Spread the love

General Physics Questions and Answers PDF: Hello, Students! In today’s article, we present a General Physics Questions and Answers pdf that holds significant importance for upcoming competitive exams. This collection of General Physics Questions and Answers has recently been asked in various competitive examinations.

Physics is always considered a difficult subject that requires an open mind and the right approach. Unlike other subjects, Physics isn’t something you can simply memorize and ace. It requires understanding and the ability to connect each concept through critical thinking and logical analysis skills.

If you are preparing for any competitive exam, these questions hold significant importance for your preparation. Therefore, we recommend reading and thoroughly understanding these Basic Physics Questions and Answers pdf until the end. Best of luck with your studies and upcoming exams!

General Physics Questions and Answers PDF

General Physics Questions and Answers pdf

If you have forgotten the physics general knowledge points you have learned before, please go through our official website. Here Learning physics improves your analytical ability in a step-by-step manner. Like many subjects, Physics requires continuous study. To be successful, you must go through some General Physics Questions and Answers Pdf and study accordingly. Apart from these. It is also important to study in solitude with peace to get a grip on this subject.

Yb Study subject experts have prepared these General Physics Questions and Answers (MCQ) based on current trends and practices and recently asked in various exams. Furthermore, these basic physics questions will be beneficial for competitive examinations as well.

Students can practice these questions to know about their preparation level. These Physics multiple-choice questions are prepared considering the level of the examination. Also, students can download the Physics Questions and Answers from the official website of ybstudy. Practicing these questions helps one to work on their accuracy and speed for the various competitive examinations.

1. Who defined the law of gravity?
(A) Newton
(B) Archimedes
(C) Galileo
(D) Faraday
Answer: A

2. What is the conclusion of the mass-energy relationship?

(A) Quantum theory
(B) General principle of relativity
(C) Field theory of energy
(D) Specific theory of relativity
Answer: B

3. Newton’s first law of motion gives the concept:

(A) of energy
(B) of work
(C) of motion
(D) Moment of inertia
Answer: D

4. An instrument called a pycnometer is used to measure_________

(A) Density
(B) Intensity of solar radiation
(C) Intensity of an earthquake
(D) High temperature
Answer: A

5. An instrument that measures wind speed_______

(A) Altimeter
(B) Anemometer
(C) Chronometer
(D) Dosimeter
Answer: B

6. When two ice cubes are pressed together, what causes them to merge?

(A) The force of the Wonder Wall
(B) Moment of bi-pole
(C) Hydrogen bonds
(D) Covalent attraction
Answer: C

7. If the velocity graph of a particle is represented by Y = Mt + C, then the particle is moving:

(A) With a uniform gait
(B) With uniform velocity
(C) With uniform acceleration
(D) With variable acceleration
Answer: C

8. What is the minimum flight velocity required to launch a rocket into space?
(A) 5 km/sec.
(B) 6 km / s.
(C) 11 km / s.
(D) 15 km / s.
Answer: C

9. Why hydrogen balloon hovers upwards_____

(A) Decrease in altitude reduces air pressure.
(B) Weight loss reduces air pressure.
(C) The weight of a balloon is less than the weight of air displaced by it.
(D) The pressure inside the balloon is greater than the pressure outside it.
Answer: C

10. When an object is moved from the earth to the moon there___________

(A) Mass changes, but weight remains the same
(B) Weight changes, but the mass remains the same
(C) Changes in both weight and mass
(D) Both weight and mass remain the same
Answer: B

We hope that you will like and enjoy the General Physics Questions and Answers pdf. Please do let us know by commenting and sharing it with your friends.

One-liner General Physics Questions And Answers PDF:

1. Ultrasonic waves generated for the first time by______
Answer.
Galton

2. Who formulated the law of universal gravity.
Answer.
Newton

3. Who discovered the electromagnetic nature of light______
Answer.
Maxwell

4. At the beginning of this century, who invented the airplane______
Answer
. Wright Brothers

5. The sun’s rays are blocked measuring device intensity call.
Answer.
Hygrometers

6. The device used to identify the sound waves is called____
Answer:
UltraSounds

7. The unit of Light year is________
Answer
. Distance

8. If a person’s body temperature is 60 degrees Celsius, then How much in Fahrenheit_______
Answer.
140 ° F

9. Who discovered dynamite?
Answer.
Alfred Nobel

10. Which instrument is used by medical doctors professionals____
Answer.
stethoscope

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *